Ta stran (in vsi dokumenti, na katere se sklicuje) vas seznanja s splošnimi pogoji poslovanja, pod katerimi vam dobavljamo izdelke (”Izdelki”), navedene na naši spletni strani zolnasport.si (naša ”Stran”). Prosimo vas, da pred naročanjem Izdelkov z naše Strani natančno preberete te pogoje. Povejo vam, kdo smo,  kako vam dobavljamo naše izdelke, pod katerimi pogoji lahko spremenimo ali prekinemo pogodbo, kaj storiti v primeru težav in ostale pomembne informacije. Razumeti morate, da se ob naročanju katerihkoli naših Izdelkov strinjate s temi splošnimi pogoji. Te pogoje natisnite in shranite za prihodnjo rabo.

Ti splošni pogoji poslovanja so bili pripravljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Žolna Šport si pridržuje pravice do spreminjanja katerihkoli splošnih pogojev poslovanja, kadarkoli in brez predhodnega obveščanja.

O NAS

Spletna stran zolnasport.si je v lasti podjetja Žolna Šport d.o.o. (”Mi”, ”Nam”, ”Naše”). Registrirani smo v Sloveniji, z matično številko 3805930000 in sedežem na Koprski 72 v Ljubljani. Naša davčna številka je SI50059599.

Dosegljivi smo preko elektronske pošte na naslovu shop@zolnasport.si ali preko telefonske številke +386 (0) 31 316 188. Če moramo mi kontaktirati vas, bomo to storili preko elektronske pošte, na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob naročilu.

OMEJENA PRAVICA UPORABE

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami naše spletne strani izključno za svojo osebno rabo. Vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami. Vse druge oblike uporabe spletne strani, kot naprimer kopiranje, objavljanje in distribucija spletne strani ali njenih posameznih vsebin brez našega privoljenja, so prepovedane.

JAMSTVO AVTENTIČNOSTI IN PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

1. Zagotavljamo avtentičnost vseh Izdelkov, kupljenih na naši Strani.

2. Blagovna znamka ”Žolna Šport”, skupaj z zbirko figurativnih in besednih znamk, oznakami storitev, navedenimi na Izdelkih, ustrezno dodatno opremo in/ali embalažo, oblikovnimi znamkami, ki so predmet registracije, avtorsko zaščitenimi ilustracijami, slikami in prostori, ali bolj v splošnem vsa intelektualna lastnina v povezavi z Izdelki, je in ostaja izključna last podjetja Žolna Šport d.o.o.

SKLENITEV POGODBE MED NAMI IN VAMI

1. Po oddanem naročilu boste od nas prejeli elektronsko pošto z obvestilom, da smo prejeli vaše naročilo. Prosimo, upoštevajte, da to še ne pomeni, da je bilo vaše naročilo sprejeto. Vaše naročilo tvori vaša ponudba o nakupu Izdelka. Vsa naročila morajo biti najprej sprejeta z naše strani. O sprejetju vas obvestimo s poslano elektronsko pošto, ki potrjuje, da je bila pošiljka odpremljena (”Potrdilo o odpremi pošiljke”). Če vašega naročila ne moremo sprejeti, vas bomo o tem obvestili pisno in vam Izdelka ne bomo zaračunali. Pogodba med vami in nami (”Pogodba”) bo sklenjena šele takrat, ko vam pošljemo Potrdilo o odpremi pošiljke.

2. Pogodba se bo nanašala zgolj na tiste Izdelke, katerih odpremo smo potrdili v Potrdilu o odpremi pošiljke. Nismo dolžni dobaviti drugih Izdelkov, ki so bili morda del vašega naročila, dokler odpreme teh izdelkov ne potrdimo v ločenem Potrdilu o odpremi pošiljke.

VRNITEV IN IZMENJAVA BLAGA

ODSTOP OD POGODBE s pisnim obvestilom

Kupec si lahko glede nakupa premisli kadarkoli znotraj prvih 14 dni po prejetju Izdelkov, kjer kot začetni dan velja prvi dan po prejetju Izdelkov. V tem primeru boste prejeli povračilo v višini zneska cene izdelkov, ki ste jih kupili.

Če si premislite, Nas morate o tem obvestiti pisno. Izpolnite lahko obrazec za odstop od pogodbe, ki ga najdete tu. Prav tako nam morate Izdelke, v stanju v kakršnem so bili ob prejetju, vrniti v roku 14 dni po prejetju. To storite na lastne stroške in na lastno tveganje. Pravno ste obvezani skrbno ravnati z Izdelki, dokler so ti v vaši posesti. V kolikor ne uspete ravnati v skladu s to odločbo, imamo pravico do odškodninskega ukrepa proti vam.

Izdelek Nam, prosimo, vrnite:

(a) v roku 14 dni po prejetju izdelkov in po oddanem pisnem obvestilu

(b) v originalnem stanju in z originalno embalažo, nenošeno, neoprano in nepoškodovano, s pripetim originalnim hand tag-om; in

(c) z izpolnjenim obrazcem vrnitve.

Svetujemo strankam, da ob pomerjanju izdelkov skrbno ravnajo z oblačili. Prosimo tudi, da oblačila pomerite čez spodnje perilo. Zavoljo higiene lahko zavrnemo vrnitve, kjer je očitno, da ti ukrepi ob pomerjanju niso bili sprejeti.

Ko Nam Izdelek vrnete, ker ste si znotraj 14-dnevnega preizkusnega obdobja premislili, bomo, takoj ko bo to mogoče, sprožili postopek za vrnitev vašega plačila. To bo storjeno 14 dni po prejetju obvestila o vrnitvi, ali ob vrnitvi izdelkov k nam – karkoli pride prej. Vrnitev plačila bo izvedena na isti način, kot je bilo izvedeno prvotno nakazilo. Dovoljeno je, da izrecno zahtevate drugačen način plačila.

V tem primeru vam bomo vrnili celotno ceno Izdelkov, ki ste jih kupili. Za stroške pošiljanja ob vrnitvi izdelkov odgovarjate vi. Stroški pošiljanja so nepovratni. Če prejmete vrnitev plačila, bodo stroški pošiljanja odbiti od vrnjene vsote.

Izdelke morate skupaj s kopijo računa in obrazcem vrnitve poslati znotraj 14 dni po oddaji pisnega obvestila o vrnitvi, na naslov:
Žolna Šport d.o.o. 
Koprska ulica 72b
1000 Ljubljana
Slovenija

 

NAPAKE NA BLAGU

Za napake na blagu, kupljenem na naši Strani, odgovarjamo mi (napake na blagu so definirane v zadnjem odstavku). O njih Nas obvestite z izpolnjenim obrazcem pritožbe, ki ga pošljete na shop@zolnasport.si. Napako morate bolj podrobno opisati v obvestilu, prodajalcu pa omogočiti, da podrobno pregleda poškodovano blago.

Prav tako ste dolžni priložiti kopijo originalnega računa. Skupaj s kopijo računa in izpolnjenim obrazcem morate blago poslati znotraj 14 dni po oddaji pisnega obvestila.

Znotraj 8 delovnih dni po prejetju pisnega obvestila vas bomo obvestili o prejetju pisnega obvestila in vam poslali pisni odgovor s predlogom reševanja pritožbe.

Pritožbo zaradi napake na blagu lahko oddate v roku dveh mesecev od dneva odkritja napake.

Ne odgovarjamo za napake, ki se pojavijo 2 leti po vašem prejetju blaga.

IZMENJAVE BLAGA

Blago lahko zamenjate le za identičen izdelek druge velikosti. Če želena velikost ni na voljo, vam bomo plačilo vrnili. Če želite izdelek zamenjati za drugačen izdelek, prosimo, da neželeni izdelek vrnete za povračilo denarja, nato pa naročite drug izdelek po vaši izbiri. Stroške pošiljanje blaga, ki ga vračate, krijete sami, Mi pa krijemo stroške pošiljanja blaga, ki vam ga pošiljamo v zameno. Obrazec za vrnitev izdelkov je na voljo tu.

CENE in CARINJENJE

  • Vse cene vključujejo davek na dodano vrednost.
  • Vse cene na naši strani so prikazane v evrih.
  • Vsa naročila, ki bodo oddana na Naši Strani, bodo zaračunana v evrih, ne glede na državo, v kateri se nahajate, ali na končni naslov dostave pošiljke.
  • Cene se lahko spremenijo kadarkoli, vendar pa te spremembe ne bodo vplivale na cene naročil, za katera smo Vam že poslali potrdilo o odpremi pošiljke.
  • Mednarodna naročila so lahko predmet lokalnih in državnih uvoznih dajatev in carin, ki se lahko zaračunajo ob prispetju blaga na lokacijo prejemnika in katerih plačilo je vaša odgovornost. V tem primeru bo dostavna služba ob prispetju Izdelkov na carino stopila v stik z vami in vas obvestila o stroških carinjenja. Vedite, da lahko to preloži pričakovani termin dostave in da ste ob zadržanju Izdelkov na carini vi odgovorni za plačilo potrebnih stroškov – državnim ali lokalnim oblastem – ki bi sprožilo sprostitev Izdelkov nazaj v dostavo. Če se odločite, da potrebnih stroškov carinjenja, ki bi Izdelke vrnili v dostavo, državnim ali lokalnim oblastem ne boste poravnali, si pridržujemo pravico, da morebitne dodatne stroške, nastale zaradi te odločitve, zaračunamo vam. Nad stroški carinjenja nimamo nadzora, saj se ti spreminjajo od države do države in so lahko odvisni tudi od naročenega blaga. Ne moremo vam podati ocene končnih stroškov, zato se pred vsakim naročilom o stroških pozanimajte pri svoji lokalni carinski upravi.
  • Ravnati morate v skladu z veljavno zakonodajo države, v katero so namenjeni Izdelki. V primeru vašega kršenja teh zakonov za nastale težave ne odgovarjamo.

PLAČILO

Svoje naročilo prek spleta lahko poravnate po povzetju, s storitvijo PayPal ali s kreditno kartico.

Dokler ni znesek plačila poravnan v celoti, so izbrani Izdelki v lasti podjetja Žolna Šport d.o.o.

ZAŠČITA ZASEBNOSTI

Za zaščito vaših podatkov med prenosom uporabljamo Secure Sockets Layer (SSL) kriptografski protokol, ki šifrira vaše podatke, poslane med naročilom. SSL z uporabo privatnega ključa opravi enkripcijo vaših podatkov, s čimer omogoča varno povezavo med vašim spletnim brskalnikom in našim spletnim strežnikom. Ta enkripcija omogoča bolj varno zaščito potrošnika, kot mnoge oblike izven spletnih plačil s kreditno kartico.

OMEJENA ODGOVORNOST

Ne odgovarjamo za nastale posledice, ki lahko nastanejo med uporabo spletnih Strani zolnasport.si in vsebin, vključenih na njih. Pridržujemo si pravico da kadarkoli spremenimo vsebino naše Strani brez vnaprejšnjega obvestila, pri čemer ne odgovarjamo za nastale posledice teh sprememb. Stremimo k podajanju najbolj možnih točnih informacij, vendar ne izključujemo možnih netočnosti informacij, ki se tičejo cen, časa dostave, opisa izdelkov itd., in ne odgovarjamo za morebitne posledice ali škodo, nastalo zaradi teh netočnosti. Fotografije izdelkov so zgolj simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja izdelkov (barva, material itd.).

REGISTRACIJA UPORABNIKOV

Lahko se prijavite kot registrirani uporabnik. Vsebina naših Strani je prav tako na voljo anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). V procesu registracije registrirani uporabniki zagotovijo potrebne informacije. Vsak registrirani uporabnik prejme svoje uporabniško ime in geslo, ki je zaupno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom razpolagal izključno uporabnik sam, ali pa oseba, pooblaščena s strani uporabnika. Vsak uporabnik sam odgovarja za vsebine, ki jih vnese kjerkoli na spletni Strani zolnasport.si. Končni kupec Izdelkov s spletne trgovine zolnasport.si je zgolj registrirani uporabnik ali neregistrirani gost, ki izdelke kupi za lastno rabo ali neprofitno dejavnost.

NAROČNINA NA ŽOLNA ŠPORT GLASILO

Uporabniki se lahko naročijo na Naše glasilo in s tem prejmejo informacije o novih izdelkih, ki so na voljo na spletu ali v naših prodajalnah, o oglaševalskih aktivnostih in drugih promocijah. Po naročilu na glasilo je uporabnik vnesen na seznam naročnikov na glasilo, ki je tudi seznam prejemnikov ugodnosti, ki jih občasno nudimo uporabnikom. Posamezna oseba je upravičena le do enega bonusa na vsako promocijsko aktivnost, ne glede na število prijavljenih elektronskih naslovov, povezanih z določeno naravno osebo.

PORAVNAVA SPOROV

V našem interesu je, da se vsak morebiten spor med podjetjem in kupcem poravna izvensodno. Če do spora pride, prosimo, da stopite v stik z nami. V primeru, da kupec in podjetje nista uspela poravnati svojega spora, mora biti spor razrešen pod pristojnostjo ustreznega sodišča v Ljubljani, Republiki Sloveniji.